fbpx
През изминалата година всеки е усетил необходимостта от пространство в дома си, в което може да работи комфортно. И не само това. Офисът не е обикновено пространство, в което се свършва работа. То е място, в което можем да съберем мислите си и да си набавим нужната концентрация. За постигането на това ключово е ясното разграничаване на работната среда като такава.

Освен някои плюсове на офиса вкъщи, като например работата по домашни чехли, вероятно сте усетили и минусите – липсата на разнообразие в обстановката и нуждата да имате свой кът зa творчество. Така че, ако ви е омръзнало да работите на барплота или на масата за хранене, или  гърбът ви боли от надвесване над лаптопа на холната маса, разгледайте тези свежи примери как лесно да обособите своя комфортен офис ъгъл вкъщи!

 

Зад вратите на дрешника

Източник: pinterest.com
Когато видяхме този малък офис скрит в гардероба, първото нещо, за което се сетихме, беше Нарния – двата различни свята, разделени от вратите на гардероба.

  • Силно впечатление прави контрастът, който подчертава нишата. Това дава ясен първоначален сигнал, че тя има различна функция, а именно малък кабинет.

Вратите на дрешника и самата ниша оформят достатъчно голямо пространство за работа и в същото време го заграждат от три страни, като така можете да си набавите нужното уединение, без да сте изолирани в отделна стая. Комбинацията между светло и тъмно и студени и топли нюанси е много успешна и прави средата уютна и комфортна за работа.

Ако този малък офис ви е допаднал и искате да го приложите вкъщи, уверете се, че има как да монтирате източник на светлина, било то висящо осветително тяло или настолна лампа, а също и че столът, който сте избрали, се побира под бюрото, когато вратите са затворени.

Когато пък приключите с работните задачки, просто затваряте вратите и няма какво да ви напомня за работа!

Обособената тераса

Източник: pinterest.com
Ако сте остъклили терасата си или планирате да го направите, това е страхотна идея, подходяща за вас! Много естествена светлина и уединено пространство, а ако имате и приятна гледка навън, с която очите ви да почиват от монитора от време на време, значи имате страхотно място за домашен офис!

Както и в предишния пример и тук стената зад бюрото е подчертана, тя е акцент във вашето малко офис ъгълче и можете да изберете по-дързък и отличаващ се нюанс. Тук е заложено на тъмното топло, което е балансирано със студени неутрални стени и бюро.

Етажерките са особено важен елемент в оформянето на работна среда. Освен че съхраняват папки и пособия, на тях можете да наредите и сувенири и аксесоари, които да ви зареждат с позитивна енергия, докато работите.

Интегриран в дневното пространство

Източник: pinterest.com
Спряхме се на този пример за офис вкъщи, защото той изключително елегантно се вписва в останалата среда на дневната. Функционира като работно място, но в никакъв случай не се набива като такова и не натоварва интериора.

Можете да работите без да сте изолирани и имате пълна визуална връзка и контакт с останалата част на дневната. Бюрото не претрупва интериора и много успешно служи като лек маркер в обособяването на функционалните групи в помещението – работната зона и зоната на дневната.

Този пример се отличава именно с това – бюрото не е поставено в ниша или към стената, а е акцент на пространството. За този тип решения най-удачни са ажурните бюра, защото са визуално леки и с тях няма да ,,запушите“ пространството, както с обикновените плътни и тромави бюра.

Ако идеята за такава мебел ви е допаднала, разгледайте нашата колекция от бюра, където ще откриете перфектната придобивка за офиса си!

 

Да живее минимализмът!

Източник: pinterest.com
Този пример е с коренно различна концепция от останалите примери и е по-скоро абстрактна идея за офис. Използва на принципите на минимализма, с голямо светло пространство, с бели стени и светли подове, много естествена светлина и оскъдна мебелировка… за максимална концентрация.

Когато залагате на малко количество предмети, всеки един от тях трябва сам по себе си да е с достатъчно интересен дизайн, така че да придаде качество на интериора ви. Добрата изработка също е от голяма важност, защото няма да има какво да прикрие и отвлече вниманието от лоши сглобки или обелени ъгли например.

Всички предмети трябва да образуват и хармонична цялост – когато мебелите са малко на брой, връзките помежду им също са малко и заради това изключително очевидни. Освен на стилистиката, обърнете внимание и на материалите и пропорциите на отделните мебели и на общата композиция, която ще направите с тях.

 

 

 

Оползотворяване на нишата

Източник: pinterest.com
Този домашен офис изглежда приятен, уютен и приветлив и впечатлява най-вече с разположението си под ската на покрива. Много често такива неортогонални пространства са стабилна основа за страхотен дизайн, защото създават различна и нестандартна среда.

Ако живеете в къща или на последен етаж от сграда със скатен покрив, вдъхновете се от тази идея и превърнете подпокривното пространство в уютен кът за работа.

При интериора на нетрадиционни пространства е важно елементите в него да го подчертават. Както е в случая – два рафта с различна дължина, съобразена със ската.

 

 

 

Двойно работно място

Източник: pinterest.com
Когато сте двама души, които работят вкъщи, и не искате да се редувате на бюрото, ви е необходимо двойно работно пространство.

Можете да превърнете едната стена на дневната или спалнята в двоен офис, като при него важат същите принципи от офиса с единично работно място, просто от всичко ви е нужно по два броя.

В този пример е налице много приятна цветова гама, която създава уютна и комфортна атмосфера – тъмна стена с бели завеси и тавани, съчетават се студният зелен тон на столовете и топлината на дървото, комбинацията на материалите на бюрата – дърво и метал. Когато слагате двойни бюра, заложете на ажурни модели, за да не натежат прекалено много в интериора.

Ако искате да боядисате някоя стена в тъмен цвят, но ви притеснява, че може да стане прекалено мрачно, можете да помислите върху аксесоарите – стенни или стоящи лампи, декорации в металик, които да отразяват повече светлина, или големи картини с бяло паспарту. Една стена не е само цветът на боята върху нея, а всички останали слоеве, коите формират цялостното й звучене.

Ако сте се вдъхновили от нашите съвети за свой офис вкъщи, не пропускайте да разгледате и галерията ни с предложения за офис обзавеждане!

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This