fbpx

Колкото и да обичаме лятото, то неусетно се изниза, а след студените есенни дъждове някак малко по-трудно ни се излиза и оценяваме повече топлината и уюта на дома. Освен функционален подслон, домът е нашето лично пространство на отмора, в което си почиваме и се зареждаме за следващия ден.

А красотата в малките неща е това, което ни дава положителни емоции и поддържа доброто настроение. Поинтересувахме се от тези ,,малки неща, които правят дома нашето място“ и попитахме различни хора за тях. Колкото и да бяха различни отговорите, свързващата дума, която ги обединява като настроение, е ,,уют“. За един това е любимото ъгълче вкъщи, в която пият кафето си сутрин, за друг – букетът от сушени цветя на конзолата в антрето, който приветства от първата крачка вкъщи.

За трети това са старите книги, наскоро извадени от кашон в мазето, а сега са подредени в дневната и чакат да бъдат прочетени отново… Големият шкаф, в който прилежно са наредени и организирани кутии с билки и подправки. Тоалетната масичка, на която всяка сутрин кипят процедури по красота и увереност. Месинговият чайник, в който отдавна вече не се приготвя чай, но седи толкова красиво върху нощното шкафче. Старите метални свещници от баба, които напомнят за дните на детството…

Това е то домът – различен  за всеки – цветен, ахроматичен, тъмен, светъл, голям, малък, стар, нов, подреден, разхвърлян, но какъвто и да е, в него винаги откриваме уюта и топлината, от които се нуждаем, и малките неща на радост и красота, които ни зареждат.

А кои са те за вас? 🙂

Pinterest

Del Arte Мебели

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This