fbpx

Конзолна маса с ръчно направени декоративни елементи от нашата колекция.

Търсите начин да вдъхнете живот на някоя скучна празна стена, но не знаете как? Не се тревожете, в този пост ще ви споделим тайната на конзолната маса и изкуството да я декорирате като дизайнери (без да сте такива). Лесно е! Следвайте нашите съвети и не просто ще запълните празното пространство, но и ще го превърнете в кът на спокойствие, уют и стил.

  • Първо, защо конзолна маса и за какво би ви потрябвала?

Чисто практически, тя е многофункционална мебел, която може да бъде поставена във всяка стая. В дневната като помощна маса и акцент, в трапезарията като допълнително място за съхранение и аранжиране на красиви аксесоари, в антрето, в спалнята, в офиса… Конзолната маса е практична и може да бъде свързана с всяка функционална група от един дом. Освен това ако ви омръзне в дневната, без проблем можете да й намерите ново приложение в офиса например. С нейна помощ оформяте дизайнерски акцент в интериора, като в същото време печелите допълнително място за вещи и аксесоари.

  • Второ, мнозина се сблъскват с проблема на празната стена, с която не знаят какво да направят, но пък знаят, че нещо й липсва. Конзолната маса е чудесен избор в този случай, защото освен декоративен елемент, тя е и функционална.

 

  • И трето, с конзолната маса и оформеното около нея пространство, вие създавате допълнителна зона, тоест придавате допълнителна стойност на интериора си. Всеки дом има познатите стандартни зони и мебелировка към тях, но представете си нещо повече.

Например кът с конзолна маса с книги, настолна лампа и удобно кресло – имате усамотен и уютен кът за четене в допълнение към традиционното обзавеждане в дневната, офиса или спалнята. В антрето конзолната маса е изключително функционална – сложете кутии за обувки, чадъри, ключове и т.н., окачете красиво огледало (кръглите са особено модерни в момента) и направете впечатляващ и приветлив елемент още на първата крачка в дома ви.

В дневната конзолната маса може да служи като помощна маса, където да наредите аксесоари, като импромптю бар или библиотека. В спалнята също е толкова практична – използвайте вместо нощен шкаф, наредете книги, аксесоари и лампа за четене. Можете да използвате конзолната маса и като тоалетка за разкрасяване.

Убедихте ли се в силата на тази мебел в интериора? Ако да, заповядайте и да разгледате нашата колекция от конзолни маси – многофункционални, стилни и с ръчни арт декорации, което ги прави уникални!

Конзолна маса в дневната.

Подредете любимите си дизайн аксесоари и използвайте голям елемент като огледало или картина за акцент.

Конзолна маса в спалнята.

Аранжирайте с книги, аксесоари и лампа за четене и използвайте като нощно шкафче.

За перфектен завършек, следвайте и тези лесни съвети за успешно декориране.

  1. Определете акцента – това зависи от функцията, която сте избрали. Може да бъде голямо огледало, декоративно пано, картина или композиция от няколко по-малки картини.
  2. Съчетайте предмети с различни текстури и материали, за да не бъде еднообразно. Текстурите са много важен фактор, защото човешкото възприятие си набавя огромна част от информацията за заобикалящия го материален свят именно на тяхна база. С повече текстури, стимулирате възприятието и създавате усещане за визуално богатство. (Очаквайте отделен пост по тази тема.)
  3. Мислете за композицията – за да бъде тя интересна и приковаваща погледа, трябва да е динамична. Аранжирайте различни по големина и височина аксесоари и не слагайте еднакви като габарити предмети един до друг.
  4. Добавете и цялостна доминираща височина. Перфектна работа би свършила настолна лампа, високи масивни свещници, ваза с цветя – сухи или свежи, или скулптура, ако сте любители на изкуството.

 

Вярваме, че всеки заслужава красив дом, в който да се чувства комфортно. Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да направите своя дом още по-стилен и приветлив, а за още повече вдъхновение, разгледайте нашата колекция от арт мебели.

Ако имате нужда от повече информация или съвети за интериора, свържете се с нашия екип от дизайнери и следете нашия блог. 🙂

Конзолна маса в дневната. Използвайте по-големи елементи с различна форма и размери като на снимката, за да създадете по-мащабна цялостна композиция.

Конзолната маса като бюро. Съчетайте с ниска мебел за сядане  и можете да я приберете в кухината, когато не ви трябва.

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This