fbpx

Стена в сиво? Защо не? Сивото е част от неутралната гама и далеч от схващането, че е скучна, тя е една от най-горещите тенденции в интериора. Неутралната гама се предлага в широк спектър от нюанси, светлосила и наситеност. Това я прави изключително благодатна както в съчетаването й с други по-ярки цветове, така и в комбинирането на няколко различни сиви оттенъка. В зависимост от усещането, което търсите – въздушно или драматично, се придържайте съответно към по-светли или по-тъмни варианти. А неутралната гама включва много повече цветове от бяло и сиво. Прочетете нашия пост, посветен на тази тематика, и се уверете сами.

Източник: pinterest

ТОПЛИТЕ БЕЛИ – класика, стил и уют

Мечтаете за промяна, но не искате да рискувате и да правите прекалено драматични промени? Тогава заложете на по лека трансформация с гамата на ,,топлите“ бели. Това е и най-безопасната цветова схема, първа крачка към експериментирането с по-смели тонове.

Изберете палитра от няколко светли тона и текстури в цялостния дизайн, за да постигнете по-голямо визуално богатство. Когато търсите нови цветове бои, мебели или аксесоари, винаги носете със себе си цялата гама, за да ви ориентира.

Гамата, гравитираща около перлените нюанси, е особено подходяща, ако искате друга част на интериора ви да изпъкне.

ЦВЕТЪТ НА КАПУЧИНОТО – топлина и спокойствие

Обичате кафе и не можете и една сутрин без любимата си кафе напитка? Точно тези топли ,,капучино“ нюанси са перфектни за постигане на приветлива и уютна атмосфера. Доброто съотношение между тъмно и светло ви гарантира добра цветова основа, върху която да надграждате с обзавеждане и декорация. Ако ви влече към тъмен тон, не прибързвайте да боядисвате всичко в него, а започнете с една стена, която да превърнете в акцент. Винаги имайте на ум и цветовете и светлосилата на даденостите на помещението и останалите основни елементи в интериора. Това са подовете, таваните, завесите, по-големите мебели и первазите. Последните са често игнорирани, но са отличителен елемент в интериора и имат огромно влияние върху цялостното усещане.

И пак да се върнем на капучиното в интериора – това е страхотен полутон, който се съчетава както със светли тонове и бяло, така и с тъмни цветове. Ако сте любители на кафето, защо не?

.

Източник: pinterest

КОМБИНИРАЙТЕ – топло и студено, светло и тъмно!

Съчетаването на различни нюанси дава огромно богатство и наслояване на интериора. Тази формула се отнася не само за стените, а за целия декор. Придържането към неутралната гама ще ви предпази от неволно попадане в зоната на кича и ще придаде на дизайна ви богатство и елегантност. Както се уверихте неутралната гама далеч не е само сиво. Тя е изтънчена, земна и излъчваща спокойствие.

.

Източник: pinterest

 Все ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ! 

Да, цветът на стената променя всичко.

За да можете да усетите по-добре ефекта на цветовете, ви показваме четири интериора с идентични мебели и осветление. Единствената разлика е цветът на стената.

Виждате огромната разлика, която можете да постигнете само с едно пребоядисване. Дори на една стена. Стената акцент в помещението ви може да бъде тотално различна от останалите. Ако изберете основен тон в неутрални светли и топли тонове, то акцентираната стена може да бъде в тъмно – топло или студено. Все пак не забравяйте и останалите елементи на интериора си и съобразете избора си и с тях. Ключовата дума е баланс.

Разнообразието на нюансите прави интериора ви интересен и богат. Съчетайте и с различни текстури – дърво, текстил и метал и бъдете сигурни, че сте създали впечатляващ интериор.

.

Неутрално – в светли и топли тонове. Спокойствие, свежест, приветливост и усещане простор. Тъмните елементи и подове придават необходимият контраст на интериора.

Неутрално – в светли и студени тонове. Простор и ефирност. Топлината на дървото балансира с топлите си нотки.

Тъмни топли тонове. Интимна атмосфера, визуална топлина и лек нюанс на драматично усещане. Комбинирайте с елементи в светли тонове или металици.

Тъмно и студено в актуални цветове. Интимна атмосфера, с нотка драматизъм. Комбинирайте с материали с визуална топлина, за да има баланс.

На снимката:

Конзолна маса с декоративни панели

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This