fbpx

Вдъхновение за

Кухнята

нетрадиционнен ДИЗАЙН

Как не просто да разнообразим познатия облик на кухнята, а тотално да го променим? Вариантите за това са много, но в този блог пост ви показваме един конкретен похват. Събрали сме решения в различни стилове, но обединени от това, че минимизират или премахват горните шкафове в името на една по-различна визия.

Така че, ако планирате ремонт на кухнята или ви предстои обзавеждане на нова и мечтаете за нещо различно, продължете с четенето и вижте как можете да придадете на кухнята си уникален стил.

Похвати на

Пластика и текстура

Ажурни елементи

Етажерки, кутии или рафтове – всички са леки и елегантни елементи, които предоставят място за съхранение на кухненски принадлежности.

Пластичен елемент

Тук става въпрос за голямата арка, която моментано трансформира усещането на цялото помещение и му продава уникален характер.

Текстура на гърба

С махането на горните шкафове се освобождава цяла стена за гръб, която може да стане невероятен акцент, а изборът на материал е много богат.

РАЗНИ

ВДЪХНОВЕНИЯ

Свободно пространство

Можете да освободите напълно пространството над плота – без шкафове, без етажерки, без рафтове, стига разбира се долните шкафове да побират всички кухненски принадлежности на домакинството.

Стената гръб се превръща в акцент на помещението, така че се нуждае от материал, който да подобава на тази роля. В случая това са плочки с метализирано покритие, които отразяват светлината и правят пространството по-светло.

Осветлението също е интересно и е решено с индустриални пендели, които са спуснати на височина, от която да могат да осветяват плота.

Стена в рафтове

Елегантна конструкция от тесни рафтове (голямата дълбочина ги прави тромави и тъмни), на която са наредени аксесоари и домакински пособия за ежедневна употреба.

Ако имате колекция от посуда от красива ръчна керамика или пък винтидж буркани с билки и подправки, това е мястото да я аранжирате. 

Вероятно рафтовете плашат домакинята, която си представя как бърше всеки ден прах, но броят и размерът им зависи от вас – можете да заложите на подобно решение само в една част на кухнята.

Комбинация от двете

Когато искате кухня с по-нетрадиционна визия, но пространството на горните шкафове ви е нужно, тогава можете да комбинирате корпуса им с етажерка/рафт акцент.

В този пример горните шкафове започват на по-голяма височина, заради което са с ширината на долния ред. А отдолу е закачена ажурна етажерка металик, която контрастира на шкафовете. Гърбът продължава и зад нея и заради това мястото изглежда просторно.

нека бъде

MINIMALISM

Минимум шкафове

При този стил всичко е изключително изчистено, но и просторно. Обикновено вместо горен ред шкафове има няколко рафта или ефирни кутии, на които са наредени съдовете за ежедневна употреба.

Контраст

Подборът на материалите е ключов при изчистените визии – като текстура, цвят и светлосила. Характерна е комбинацията на графитени/черни повърхности със светли, на матирани с полирани материали, за да се постигне по-голямо богатство на интериора.

Детайли

Предметите в минималистичната кухня изпълняват не само функционална, но и дизайнерска роля. Когато в едно пространство има малко неща, погледът веднага се насочва към тях, затова трябва да бъдат подбрани с внимание и вкус.

Ако търсиш свой

Отличителен дизайн

Пиши ни и получи дизайнерско предложение и оферта за твоята кухня.

 

РАЗНООБРАЗНА

Палитра

Многоцветно

Свежо, леко и лятно. Цветовете на стената и шкафовете формират интересна цветова гама, а гърбът хармонично я допълва и успокоява с неутралния си бял фон. В същото време шарката му създава приятна закачлива атмосфера.

Едноцветно

Тук има един преобладаващ цвят, с няколко свои нюанса, които създават дълбочина на пространството.Белите плотове, осветителните тела и детайлите внасят светлина и свежест, като контрастират на основния тъмен тон.

Ахроматично

Основните материали тук са на плота и стената. Освен като цвят, те си контрастират и като текстура – бял полиран камък и тъмна матирана стена, което обогатява цялостното звучене. Дървените елементи пък стоплят атмосферата.

МАЛКО ПОВЕЧЕ ЗА…

МЕТАЛНИТЕ РАФТОВЕ

Микс

Този пример илюстрира как успешно могат да се съчетаят различни стилове. Долният ред шкафове е с класически фрезовани врати и дръжки, а интересното започва от плота нагоре.

Минималистичните рафтове от стъкло и метал внасят ефирност, а графитената кутия, в която е вградена вентилацията, е страхотен геометричен център. Контрастира на белите тонове на плота и стената, като в същото време балансира пространството над печката.

Ажурна конструкция

Елегантна конструкция от метал, на която са поредени домакински пособия за ежедневна употреба. Захващането и размерът зависят от конкретното предназначение и място, с което разполагате.

Рафтовете могат да бъдат идеалното решение за акцент – аранжирани с красиви съдове, с буркани с подправки или саксии с билки.

Решение за нишата

Много често в плана на кухнята има ниши и чупки, които трудно могат да се оползотворят по една или друга причина, но не ни се иска да губим от пространството.

В този пример е интегрирана метална етажерка, чиито рафтове служат за допълнително място за съхранение, за нареждане на чаши и като малък плот за кафе машина.

ЗА ВРЕМЕТО, прекарано ПРИ

MИВКАТА

Картини

Миенето на чинии със сигурност не е една от най-приятните дейности в кухнята, но пък има начини, с които може да стане малко по-поносимо. На рафтовете над мивката сложете картини и фотографии, които разведряват настроението ви.

Отражение

На стената зад мивката закачете огледало на подходяща височина, за да не е постоянно във водни пръски от смесителя. Така освен че няма да гледате просто към скучната стена, но ще имате поглед към останалата част на помещението.

Остров

Мивката на остров е страхотно функционално и дизайнерско решение за кухнята, когато пространството й го позволява. Плотът трябва да бъде с достатъчна дълбочина, за да не пръска вода извън него, и може да бъде съчетан с бар столове.

Пластиката на

АРКАТА

 

 

 

Завършваме тази статия с примера с любимата ни арка. А защо ни е любима? Защото е деликатна, но и с характерен стил, който да отличи дизайна на кухнята. Мекият й контур пък омекотява атмосферата и я прави още по-уютна.

Макар че тази кухня се помещава в стара къща, където тези елементи са били заложени в първоначалните строителни планове, вие също можете да имате подобен елемент (или композиция от няколко арки) в дома си с конструкция от гипсокартон пред съществуваща стена.

Освен арката, другите страхотни елементи на дизайна са цветовата гама и материалите. Тъмни матирани шкафове, светъл полиран плот, месингов обков и акценти в топли нюанси. Всичко това допринася за целостта и хармонията на интериора.

 

 

Надяваме се, че сме ви били полезни с идеи и сме ви вдъхновили за вашите кухни. 🙂

А ако имате въпроси или нужда от помощ с дизайна на вашия интериор, можете да се свържете с нас от ТУК

 

Снимки: pinterest

нашия

БЛОГ

Color & Light in Interior Design

Color & Light in Interior Design

Светлината и световете в дизайна на домаСподеляме с вас тези няколко следващи страници, с които участвахме в презентация на темата Colour & Light in Interior Design. Oсвен усет за добър дизайн, има и няколко правила, които успешните дизайнери следват, за да...

Aкцeнти в интериора

Aкцeнти в интериора

АКЦЕНТИ40+ вдъхновяващи идеиТази статия е посветена на това как бързо и лесно да трансформираме белите празни стени в невероятни акцентни елементи. С цвят, картина или красива мебел - вариантите са много, а ние сме събрали страхотни примери как да го направите....

Living Room Ideas Part 2

Living Room Ideas Part 2

ДНЕВНАТАИдеи и интериори VOL.2Продължаваме темата за интериора на дневната с Част 2. Приготвили сме ви нова порция свежи идеи за това толкова важно за дома пространство и се надяваме, че ще откриете нещо полезно и вдъхновяващо за вас. :))) Част 1 можете да намерите в...

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This