fbpx

АКЦЕНТИ

40+ вдъхновяващи идеи

Тази статия е посветена на това как бързо и лесно да трансформираме белите празни стени в невероятни акцентни елементи. С цвят, картина или красива мебел – вариантите са много, а ние сме събрали страхотни примери как да го направите. 🙂

Вечната формула за стена акцент – красива конзола, декорация, осветително тяло и композиция от картини.

Цветовите стенни композиции могат коренно да променят усещането в интериора, а и да действат структурно, както е тук – декоративният цветови елемент контрастира и отделя работния кът.

Несъмнено камината носи неповторима топлина, дори и визуална, както и озарява с мека светлина интериора. Освен като източник на топлина, служи и за страхотен пластичен елемент. Ако нямате възможност за истинска, можете да заложите на електрическа, на такава на биоетанол или да поръчате фрезован панел, който да имитира облицовката на камина.

Стената галерия – компилация от снимки, графики и рисунки. В този случай гамата е ненатрапчива, почти се слива със стената, а големите паспартута оставят изображенията да ,,дишат“.

Облицовката от корк е изключително подходяща за домашен офис, защото прави организацията на някои принадлежности много лесна. Можете да захващате напомнянки за важни неща, списъци със задачи или вдъхновяващи снимки и картини.

Стена с вградена етажерка. Тъмната сърцевина контрастира на светлите арковидни панели. Идеален вариант за съхранение на книги и аксесоари. Ако се интересувате от подобен тип акцент, можете да ни пишете от тук. 🙂

Страхотен пример, оповаващ се на принципите на контраста. Бяла стена с тъмни акценти, конзола и лампа. От друга страна пък класическите декоративни пластики по стената контрастират на изчистените минималистични линии на обзавеждането.

Етажерка от метална конструкция с отворени рафтове за декориране с вещи и аксесоари и шкафове за съхранение. Подобен тип стена може да се използва и за поставяне на телевизор.

В този пример акцентът е красивото голямо огледало и останалите по-малки предмети, гравитиращи около него. При оформянето на композиция много важно е да се имат предвид мащабите на отделните елементи, за да се създаде по-голямо разнообразие.

Можете да направите нестрандартна композиия от произведения на занаятчийското изкуство, каквито са керамичните и ратановите чинии. Тук успешно са съчетани различни шарки и геометрични десени, в цялостно хармонично звучене.

Акцент може да бъде и една единствена мебел, стига да е с подходящите дизайн, цвят и габарити. Примерът е с ръчно рисуван шкаф, който е произведение на изкуството сам по себе си, с красива метална дръжка.

Стена акцент може да бъде и ажурен елемент, който деликатно обособява две помещения. В случая това е етажерка с метална конструкция от пода до стената, която разделя трапезарията от антрето, без да ги изолира едно от друго.

Тук отново имаме голям красив шкаф с концентричен геометричен мотив и няколко по-малки елемента, гравитиращи около него.

Интериор с акцентни принтове и фотографии, при които хубавото е, че могат лесно и бързо да се подменят, когато ви омръзнат.

Тапетите също са добър и бърз начин за освежаващ ремонт.

Стенен панел с различни фризове и пластики.

Елегантна етажерка с П-образен минималистичен дизайн. Красотата на ажурните мебели идва от доброто аранжиране на елементите в тях – умерено количество, така че да не запълват изцяло празните пространства и да остава въздух около тях.

Стъпаловидни метални етажерки, които заради различните си височини създават динамична и разнообразна композиция.

Завършваме с вдъхновяващ кът с френски шик с ажурна конзолна масичка, лампа ,,Тифани“, красиви картини и декоративни елементи.

Растения – красиви и полезни за качеството на въздуха вътре. Ако използвате по-висока етажерка с повече рафтове, можете да си направите зелена стена.

За графичен акцент можете да изложите ваши фотографии, които да ви напомнят за приятни преживявания и спомени.

Нестандартна стена с композиция от различни рамки, боядисани в същия нюанс боя. Въпреки че като цяло подредбата е хаотична, еднаквият цвят обединява всички елементи и внася хармония.

Отново става дума за акценти, какъвто е и нашият Art Nouveau шкаф с елегантен ажурен мотив. Очаквайте го скоро в магазина, а междувременно можете да направите поръчка от тук.

Красива конзола с интересен графичен елемент, който изпъква на фона на бледата стена.

Минималистична елегантна етажерка, която само по себе си е скулптурен елемент.

Още един пример за вече познатата композиция от конзола, картина, осветително тяло и декорация. Важно е да съобразите мащаба на тези елементи и на стената, пред която ги поставяте, за да не изглеждат нито малки, нито прекалено претрупващи.

Вградена етажерка в арковидна ниша.

Отново пример за композиция с конзолна маса, като в случая самата тя е страхотен акцент – с красив фладер в графитено сиво и метални дръжки.

За любителите на музиката, които притежават и музикален инструмент. Когато не свирите на китарата си например, можете да я превърнете в акцент в интериора си, като я закачите на стената.

И отново – конзолна маса или шкаф с красиви декоративни елементи. Тази формула определено е страшно успешна!

Вградена етажерка в нежен цвят, който оформя топла сърцевина.

В интериор с предимно бели гладки повърхности, една красива тухлена стена неминуемо се превръща в акцент.

Стенописта определено е страхотен начин, по който стената да изпъкне и ,,живне“. Освен това е произведение на изкуството, което и придава изключителна стойност.

Още един пример за стенопис, този път в детска стая. Красиви изображения, развинтващи детското въображение. 

Страхотен пример за малко работно място у дома, изключение от правилото да не се поставят мебели пред прозорците. В случая елегантният плот създава уединено работно място със страхотна гледка навън.

Вградена етажерка в ниша със стъклен портал между дневната и трапезарията. 

По-различен начин за окачване на принтове, с който мигновено, без рамки и паспартута, можете да освежите бялата празна стена.

Надяваме се, че този пост ви е вдъхновил и заредил със свежи идеи, а междувременно, ако вече ви се е приискало да обновите своя дomм, можете да разгледате предложенията ни ТУК. 🙂 Ако имате нужда от професионална помощ за интериорен дизайн, можете да запазите час за консултация при нас. 🙂

 

Абонирай се за нашия бюлетин.

Получавай новини за най-новите ни предложения, специални оферти, ПРОМО кодове и вдъхновяващи блог постове.

Успешна регистрация.

Pin It on Pinterest

Share This